til forsiden
KØBENHAVNS MUSIKTEATER ·  Kronprinsensgade 7 · 1114 Kbh. K  · Billettlf. 33 32 55 56  · www.kobenhavnsmusikteater.dk
SPOTTING 2014 22. april - 3. maj 2014

Spotting 2014

Københavns Musikteaters årlige talentudviklingsforum, hvor unge kunstnere med interesse for den musikdramatiske genre udvælges via en ansøgningsproces og får mulighed for at udvide og udfordre deres virke, møde nye samarbejdspartnere og synliggøre sig i et miljø, hvor det er svært at markere sig, når man er ny og ukendt.
I år sætter Spotting spot på publikumsudvikling, lyd og kompositioner, når konsulenter fra borgerinddragelsesprojektet ”I København har jeg hjemme” kobles med 3 udvalgte nye lydkunstnere og sendes på musik-camping i Københavns gader.
Herfra vil de i perioden udveksle historier med lokalbefolkningen og suge indtryk til sig og til sidst komponere et lille værk med afsæt i deres oplevelser. Værket bliver derpå opført gratis i byrummet.
Campingvognskoncept: The Secret Company

Tilmeld dig facebookeventen for at følge med og besøg en vogn nær dig (steder og tider kan ses på facebook).
 

 

KONCERTEN 24. april - 4. maj 2014

Gæstespil af Det Olske Orkester - reumertvinder 12/13

- en pivfalsk komedie om menneskelig fiasko
Der kommer de. Den nostalgiske dirigent, den racistiske slagtøjsspiller, fagottisten med nedsat hørelse, enken med hund og tuba, den alkoholiserede basunist og den ambitiøse saxofonist med svær astma. Orkestret. De skal opføre en koncert, et kendt klassisk værk med en sværhedsgrad, der ligger langt over deres niveau.
En fysisk ekspressiv historie om et orkester, der gør oprør ved at styre beruset mod drømmen om menneskelig frigørelse - men i stedet bevæger sig i retning af den ekstreme ensretning.

Forestillingen henvender sig til alle fra 10 år og op og du kan følge med i prøverne på: detolskeorkester.dk

Medvirkende: Øyvind Kirchhoff, Ole H. Christensen, Ditte Laumann, Andreas Dawe, Ragnhild Kaasgaard og Bo Larsen.
Instruktion og manuskript: Lotte Faarup
Design og kostumer: Julie Forchhammer
Komponist og arrangør: Torben Snekkestad

EU GOES EUROVISION 6.-10. maj 2014

Gæstespil

Mens EU er i krise, følger mere end 170 mio. tv-seere med i Eurovision Song Contest. Med EU-parlamentsvalg og Eurovision i samme måned stiller vi derfor det provokerende spørgsmål, om ikke politikerne burde gå all in, lære af grandprixet og begynde at sælge deres politik gennem iørefaldende popsange?

I et krydsfelt mellem pop og politik vil 5 unge performere på 1 uge skabe 3 uforudsigelige, musikalske og interaktive forestillinger. "EU goes Eurovision" bliver en folkefest med glitter, meninger, ekstravagante kostumer og popmelodier. Hemmelige gæster og veloplagte værter synger til vækkelse af den demokratiske folkesjæl.

Med efterfølgende storskærmsvisning af Eurovision Song Contest.

Medvirkende: Jacob Teglgaard, Lærke Schjærff Engelbrecht, Janus Suenson Elsig, Mikkel Bjerringgaard Carlsson og Sofie Ancher Vea
Ide og koncept: Jacob Teglgaard og Lærke Schjærff Engelbrecht.
Tekster: Tomas Lagermand Lundme og holdet

ROOTLESS 20.-25. maj 2014

Gæstespil af GLiMT

Vores hjemstavn, vores rødder, holder os tæt forbundet til jorden og giver os en fornemmelse af at høre til og at være til. Men hvad sker der, når de essentielle rødder rives op og vi begiver os til ny egne?

I et gigantisk sjal hængende mellem loft og gulv, og med udgangspunkt i moderne dans, videoprojektion og luftakrobatik behandler ROOTLESS det store håb. Det som findes i hver ny begyndelse og hvert nyt sammentræf, og tager samtidig fat i den splittelse, der opstår imellem det nye og erindringen om det gamle og trygge.

Idé, iscenesættelse og optræden: Camila Sarrazin
 

AFTER HOURS CAFÉ - EN DEL AF CPH STAGE 2014 10.-14. juni 2014

Et snusket værtshus med vemodige sange

 

Henne om hjørnet, nede ad Strøget, i et lille kælderlokale lå det gamle kelnersted, hvor den blå time varede hele døgnet, og datidens billige version af Otto Leisner – med lune – sørgede for variete-stemning og tidens toner som et værn mod mørket og kulden udenfor.
Dén stemning vil Lotte Andersen og Jimmy Jørgensen genoplive på Københavns Musikteater. De to har pustet støvet af DR’s arkiver og har gravet en række glemte musikalske perler frem. Nu bliver de pudset op og får lov til at skinne igen, når de to dygtige sangere fortolker de bedste af de banale, vemodige og folkelige melodier fra dengang, hvor radioen var hele familiens samlingspunkt.
Det hele bindes sammen af pudsige anekdoter og skæve fortællinger på en aften, hvor hjerte atter rimer på smerte.

Iscenesættelse: Anders Lundorph
Medvirkende: Lotte Andersen og Jimmy Jørgensen

FAR - EN DEL AF CPH STAGE 2014 11.-14. juni 2014

Gæstespil af Teater Bæstet

 

Vi kan med glæde endnu engang præsentere
publikumssuccesen "FAR" under CPH Stage

I 2011 fik skuespiller Christian Gade Bjerrums far konstateret tarmkræft. Han blev opereret to gange, fik kemobehandling og er i dag erklæret rask. I monologen fortæller Christian historien om en far-søn-relation, der bærer præg af dyb kærlighed, omsorgssvigt, konfliktskyhed og angsten for at miste hinanden. Om hvordan man lærer at støtte og elske hinanden, når døden banker på døren.
”FAR” følger de udfordrende processer som patient og som pårørende under sygdomsforløbet, hvor sønnens holistiske tilgang ikke ræsonnerer med farens forståelse af at blive rask, og endelig sønnens insisteren på at ville formidle historien og skabe forestillingen. ”FAR” iscenesættes i et eksperimenterende rum, hvor teater, musik, video, yoga og terapi fusioneres.

Medvirkende: Christian Gade Bjerrum akkompagneret af barndomsveninden og jazzsangerinden Alice Carreri.
Produceret af Teater Bæstet

 

KLIP 18.-21. juni 2014

Gæstespil af Livingstones Kabinet 

 

En kakafoonisk og sorthumoristisk scenekollage
- præmieret af Statens Kunstfond

"Med forestillingen KLIP har scenekunstensemblet Livingstones Kabinet vist hvor originale og enestående de er i det danske teaterlandskab. De tør befri sig fra det narrative for at kaste sig ud i et fuldkommen absurd - ned i den mindste detalje koreograferet - Monthy Python-agtigt musikalsk forløb, der får publikum til at grine af livets meningsløshed. Det er en helstøbt forestilling, hvor musik, dans, tekst og det visuelle bliver elegant og meget præcist fremført i Nina Kareis' sikre instruktion" (Statens Kunstfonds Film- og Scenekunstudvalg)

FLAMENCO FLAMENCO 26.-29. juni 2014

Gæstespil af Danseteatret Carmen

 

”Flamenco er dybest set et menneskeligt skrig”.

Sådan siger instruktør Luise Karlholm om Danseteatret Carmens forestilling ”Flamenco Flamenco”. Det er et eksplosivt show, som river publikum gennem hele følelsesregistret og pirker til de dybe følelser; angst, inderlighed, smerte, ensomhed, vrede, erotik, kærlighed og passion.

Scenen emmer af varieté-stemning og burlesque med sort og rød, flæsekjoler, håndklap, inciterende flamencoguitar, tramp og sang, når Danseteatret Carmens otte danserinder tager over. Med følsomhed, styrke og heftig lidenskab hvirvler de publikum gennem en stærk og forførende sanselig oplevelse.

Ånden hos Danseteatret Carmen er "ægte" flamenco; altså gitano fra hjertet og sjælen - fuld af humor og menneskelighed.

Instruktør: Luise Karlholm

Tidligere forestillinger
100 LIKES 6.-8. april 2014

Gæstespil - et samarbejde mellem Projektcentret Dansehallerne og Black Box Theatre i Holstebro.

En danseforestilling om bekræftelse og den evige stræben efter at blive set.
Hvad sker der hvis man ikke får nogen “LIKES”? Hvis man ikke findes på Facebook, Instagram – findes man så ikke?
100 LIKES sætter fokus på unges sårbarhed og afhængighed af sociale medier og den evige stræben efter at blive set. Koreograf Mari Carrasco skaber med fartfyldt energi, humor og ironi en koreografisk verden, hvor unge mennesker står i centrum. Konceptet er skabt i samarbejde med Marie Brolin-Tani, der er kunstnerisk leder af Black Box Dance Company.
Koreografi: Mari Carrasco
Idé og koncept: Marie Brolin-Tani
Musik: Henrik Munch
Dansere: Black Box Dance Company

Varighed: Ca. 60 min inkl. publikumssamtale. Målgruppe: Unge fra 15 år.
Forestillingen støttes af: Statens Kunstråd, Wilhelm Hansen Fonden, Koda, Augustinus Fonden samt Koda Dramatik. 

LOST MEMORIES 1.-12. april 2014

Gæstespil af Pernille Garde

 

En danseforestilling om tab, erindring og fortrængning

Hr. H. ved ikke, hvem han er, eller hvor han er på vej hen. Vigtige erindringer er forsvundet fra hans hukommelse. Han søger hjælp. Glimt af erindringer presser sig på, fortrængte hemmeligheder dukker op, personer forvrænges. En kvinde fortabt i mørket. Uendeligt langsomt husker han.
»LOST MEMORIES« er en historie om hukommelsestab, forårsaget af en traumatisk hændelse. Vi følger i fodsporene på en mand, der søger efter sin fortid. Med dans, video, ord og musik skabes et gådefuldt univers, hvor personer, erindringer og drømme manifesterer sig for i øjeblikket efter at være noget andet.

Idé, koreografi, tekst & iscenesættelse Pernille Garde
Medvirkende Bo Madvig, Tiziana Fracchiolla, Kristofer Krarup & Sherwin Reyes
Komponist Greatmusic – Niklas Schak & Tin Soheili

 

NÅR DET SKÆRER I HJERTET 18.-20. marts 2014

Gæstespil af Teater Kompas - børne- og ungdomsteater fra Odense.

Hvad gør man ved kaos, bekymring, vrede, sorg, ensomhed, forladthed, skuffelse og tomhed – kniven rammer huden, og det hele forsvinder på et øjeblik – alle de svære følelser forsvinder ud af kroppen…!
“Når det skærer i hjertet” er en debatskabende researchbaseret ungdomsmusikforestilling om cutting og selvdestruktiv adfærd med musik af saxofonist Michael Rune, der laver lydsporet til digte af den norske digter Målfrid J. Frahm Jensen, der selv er tidligere selvskader.
Forestillingen er bygget op om en kærlighedshistorie mellem to unge menneskers møde. En pige og en dreng mødes i smerten og et venskab opstår. To unge med hver deres baggrund, fortid, kampe, sorger og søgen efter identitet. Måske er de hinandens redning eller død. Kan ønsket om at den anden bliver rask fjerne smerte fra en selv? Kan ønsket om, at den anden får en fremtid, skabe en fremtid for en selv? Kan ønsket om, at den anden skal leve, få en selv til at vælge livet?

Dramatiker: Line Mørkeby

Digte af Målfrid Frahm Jensen 

Varighed: 75 minutter. Velegnet som skoleforestilling for 8.-10. klasse-elever.

LIVSBIOGRAFI 2.-8. marts 2014

Gæstespil under Københavns Musikteaters program SideScenen,
hvor unge lovende talenter kan vise deres personlige og eksperimenterende projekter for publikum i en professionel ramme.
 

Mød 23-årige Liv, der er begyndt at forfatte sin egen LIVSBIOGRAFI. Her skriver Liv yndigt om at være moden, bevidst og klar til at erobre hele verdenen. Mød et paradoksalt moderne menneske, som beskæftiger sig umætteligt meget med sig selv – uden at kende sig selv overhovedet. For der er en lille hemmelig tanke, som bliver ved med at forstyrre og prikke til Liv. Selvom Liv gør alt for at ignorerer den lille tanke, overtager den mere og mere og pludselig er det hele ikke så yndigt længere.

 

LIVSBIOGRAFI er instruktør Anna Malzers og skuespillerinde/dramatiker Rosalinde Mynsters kritiske blik på den ungdomsgeneration, de selv er en del af. En forestilling om ambitioner, relationer, krop, moderbinding og om ”generation målrettet”’s forsøg på at erobre en verden af ubegrænsede muligheder, uden at have fået en brugsvejledning fra deres forældregeneration.
 

Tekst & performance: Rosalinde Mynster; Instruktion & stagedesign: Anna Malzer; Koreografi: Camilla Tellefsen; Video: Trine-Emilie Christensen; Kostume: Maren Auzias; Lyddesign: Nanna Schleimann; Lysdesign: Christoffer D. Pihl; Kunstnerisk konsulent: Ditte Maria Bjerg;

STØTTET AF: Københavns Scenekunstudvalg, Indre By Lokaludvalg

 

THE FALLING MAN 10. februar - 1. marts 2014

Gæstespil af Joan Rang Christensen

Bemærk: To ekstra spilledage. Henholdsvis tirsdag den 4. marts og onsdag den 5. marts. Begge dage kl. 20.


Velstanden smuldrer mellem fingrene på os, landene i Sydeuropa går bankerot et for et – hver dag rykker det tættere på. Vores raffinerede levevis truer vores klode. Selv i Danmark har vi orkaner og stormfloder. Snevejr i april og sommer i november. Balancen forrykkes, vi mærker det tydeligt. Om få år vil verden se helt anderledes ud.

The Falling Man er katastrofefilm og moderne musikteater i ét. En intens og bevægende svanesang; en afsked med verden, som vi kender den i dag.

Medvirkende: Hadi Ka-koush, Karin Norrinder, Jonas Stampe, Søren Graversen, m.fl.
Instruktør: Erik Pold
Dramatiker: Joan Rang Christensen
Komponist: Stephan Grabowski

 


 

FAR 6.-9. februar 2014

Gæstespil af Teater Bæstet
under Københavns Musikteaters program SideScenen – for unge lovende talenter.

 

”Første gang min far fik kræft, flygtede jeg.
Men man flygter ikke fra den samme
tragedie to gange i træk.”

I 2011 fik skuespiller Chr. Gade Bjerrums far konstateret tarmkræft. Han blev opereret to gange, fik kemobehandling og er i dag erklæret rask. I monologen ”FAR” fortæller Chr. Gade Bjerrum historien om en far-søn-relation, der bærer præg af dyb kærlighed, omsorgssvigt, konfliktskyhed og angsten for at miste hinanden. Om hvordan man lærer at støtte og elske hinanden, når døden banker på døren.

”FAR” iscenesættes i et eksperimenterende rum, hvor teater, musik, video, yoga og terapi fusioneres. Chr. Gade Bjerrum akkompagneres af barndomsveninden og jazzsangerinden Alice Carreri.

Idé & manuskript: Chr. Gade Bjerrum
Medvirkende: Chr. Gade Bjerrum & Alice Carreri
Dramaturgisk konsulent: Hans Frederik Munch

 

MY BODY IS A BARREL OF GUNPOWDER 20.-25. januar 2014

Gæstespil af Two-women-machine-show

"My body is a barrel of gunpowder" er den fysiske manifestation af den indre kamp, som duoen two-women-machine-show, bestående af de to koreografer og performere Ida-Elisabeth Larsen og Marie-Louise Stentebjerg, kæmper mod deres egne indre regimer. Two-women-machine-show har brugt militærets udtryksformer (feministiske bevægelser, territorial frigørelse, selvmordsaktioner og guerillakrig) som grundmateriale til at skabe en dans mod sig selv ud fra en resonans, de har fundet mellem specifikke typer krigsførelse og koreografiske udtryk. En dans, der bringer dem helt ud på kanten, til det øjeblik midt i slaget, hvor man pludselig ser på, hvad der stadig består, og hvad der ligger forude.

Koncept & performance: two-women-machine-show; Scenografi: Sille Dons Heltoft; Lydkunstner og komponist: Jassem Hindi; Dramaturg: Gina Serbanescu; Producent: Gry Raaby; Administration: Projektcentret i Dansehallerne
Støttet af: Kunststyrelsen, Københavns Musikteater, Laboratoriescenen, Working Art Space and Production, Romania & Arteles Creative Centre, Finland. http://www.twowomenmachineshow.com
 

JOMI MASSAGE 13. december 2013

“Primitives” er titlen på den tredje engelsksprogede soloplade fra Jomi Massage. Den er netop udkommet og her på Københavns Musikteater har vi glæden af at kunne præsentere selve relasekoncerten.
Her vil Jomi sidde solo på scenen og fremføre en god blanding af de nye og gamle sange. Skælvende klaver, onde new age klange, trommer og en spinkel ukulele, bliver rammen omkring Jomis sange om alt fra sex med spøgelser til den kære manglende verdensfred.

Jomi Massages nye album ”Primitives” har fået fem stjerner i GAFFA:
Intense, gåsehudsfremkaldende og begavede dødssange … det er en stor fornøjelse at have Signe Høirup Willie-Jørgensen tilbage som Jomi Massage på egne ben …Skævt og skarpt. Mørkt og medrivende.
Ekstra Bladet giver også “Primitives” fem stjerner:
På trods af det umiddelbart spartanske udtryk er ’Primitives’ en voldsom oplevelse, da intensiteten i både kompositionerne og teksterne ikke er til at tage fejl af… har man mod på at bevæge sig lidt væk fra alfarvej, venter der et spændende eventyr derinde i skyggelandet.
Varighed: ca. 45 minutter
Læs mere om Jomi Massage

AKT1 13.-14. december 2013

AKT1 gæster Københavns Musikteater.

AKT1 er en hyldest til radioteatret, og har i nu to sæsoner produceret ny dansk dramatik i samarbejde med både unge, upcoming talenter og mere etablerede scenekunstnere i din radio.
Nu gæster AKT Københavns Musikteater og sætter fokus på ordet og fortællingen, når fire stykker nyt dansk radiodramatik præsenteres i lille sal, som denne aften danner en intim ramme for en helt unik oplevelse med radioteater helt tæt på.
Fire hold bestående af instruktører og skuespillere får hver en dag til at iscenesætte radiodramatikken, og præsentere den foran et livepublikum
.
Tekster af: Nanna Cecilie Bang, Amalie Munkgaard Olesen, Thea Kulavig og Magnus Berg
På scenen er bla.: Jonas Kriegbaum, Marie Mondrup, Lene Poulsen, Niels Erling m.fl. 
Iscenesættelse: Nicolai Nyholm, Mette Ovesen, Sargun Oshana og Claudio Morales

 

JEG VILLE SGU GERNE HA´ LYTTET LIDT 7.-9. december 2013

 "Jeg ville sgu gerne ha' lyttet lidt" er en poetisk og samtidig grusom performance, hvor seks forskellige kunstnere hver især udforsker menneskets drømme og længsler, latter og tårer, glæder og frygt. Det er en teaterkoncert -men med Ord. Et drømmebillede, hvor spoken word konfronterer teatret i en vandring gennem byens gader, uden om hjernen og ind i hjertet.

Kom og oplev 9 vidt forskellige, unge talenter præsentere resultatet af 6 ugers workshop på Københavns Musikteater.

Medvirkende: Mynte Lagoni, Trine-Emilie Schøler, Marie Grove Jørgensen, Rumle Sieling Langdal, Jonas Jacobsen og Rasmus Rhode.
Instruktør: Jeremy M. Thomas-Poulsen
Tekster: Thorkil Jacobsen, Thea Kulavig, Irmelin Prehn, Rasmus Rhode og Lasse Thorning

RESCUE ME! 25.-27. november 2013

De virkelighedsforskrækkede unge mennesker, Ært og Erna, er kærester, selvom de aldrig har mødt hinanden i virkeligheden. De ved ikke, hvordan den anden ser ud, dufter eller føles og mødes kan de kun i en kollektiv fantasi befolket af sukkersøde romantiske drømme fra kendte Hollywood-film.

I et tempofyldt genremix udforsker RESCUE ME!? fænomenet cyberlove og internetdating. 

"Pladsen er lille, men fantasien stor (…) Ganske enkelt imponerende (…) Dukketeater, eventyr, leg med koreografi, videoprojektioner, leg med lydeffekter og en meget velskrevet tekst (…) et åbenlyst stort instruktør talent (…) Hold da fast for en energi og fortælleglæde.'' - Kristian Husted, Politiken

"Katrine Bøttcher har store mimiske og komiske evner. Rasmus Cundell har også sine stjernestunder som sædcelleracer eller Leonardo Dicaprio. Vi er i det som man i billedkunstens verden kalder mixed media, hvor der leges..." - Out And About

Producent: Emma Genz Productions
Tekst: Laura Wolf
Instruktør: Anna Malzer
Skuespillere: Katrine Bøttcher og Rasmus Cundell
Koreografi: Camilla Tellefsen og Kristian Studsgaard

SYNG FOR FREMTIDEN, INGEBORG! 21.-30. november 2013

Videoopera om den sidste folkesangerinde i Danmark

Man sagde om Ingeborg Sørine Munch, at hun sang allerede fra vuggen. Indvendig og udvendig, for sig selv og for køerne – hun var musikken. I 1960erne optog musiketnolog Thorkild Knudsen Ingeborgs mindeværdige folkesange, og med sin personlige syngemåde blev hun dermed symbol på en for længst uddød musisk urkraft.
Den italienske pianist og komponist Mauro Patricelli har nyfortolket Ingeborgs sange og skabt et eksperimenterende og magisk lydunivers, hvor de originale folkemelodier får nye klæder skabt af elementer fra jazz, avantgarde og minimalisme.
På scenen: Ida Lorentzen(violin), Eva Katrine Dalsgaard(bratsch), Karin Dalsgaard(cello), Maria Boelskov Sørensen(harpe), Matias Seibæk(slagtøj).
Sanger og skuespiller Xenia Lach-Nielsen er Ingeborg
Musik og libretto: Mauro Patricelli
Videokunst og iscenesættelse: Giacomo Ravicchio

Støttet af Statens Kunstråds Musikdramatiske udvalg, KODA-dramatik, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg.
 

NEW NORDIC NATIVE TOUR 2013, FEAT. LARS H.U.G 2. november 2013

Dansk poplegende Lars H.U.G. vil den 2. november dele scene og musik med tre nye nordboer af det modsatte køn; Nadin Al Khalidi, Cinta Hermo og Mizgin.

Forskellige verdener af musik vil mødes i et kreativt mix, når hver af de fire dygtige performere medbringer en håndfuld sange og deres foretrukne musikere.

Aftenens musikprogram byder blandt andet på signaturnumre fra de fire kunstneres respektive universer, som vil blive nyfortolket i bandets særlige sammensætning.


Medvirkende:

Nadin Al Khalidi fra Irak
og den svenske percussionist Stephan Jarl.

Cinta Hermo, singer-songwriter fra Andalusien og Finlands ukronede flamenco dronning,
og flamencoguitaristen Jesús Carrasco fra Andalucien.

Mizgin som er kurder, bosat i Danmark
og hendes trofaste makker, saxofonisten Anders Honoré.

Lars H.U.G. stiller op med sin håndgangne mand Rasmus Hedeboe på guitar, mandolin, bas og stompbox.

1/2LELUJA - EGOLAND THE OPERA 10.-11. september 2013

For et par år siden lagde tegneren Ivar Gjørup sin guddommelige antihelt Divus Madsen i graven efter mere end 25 år som hovedperson i tegneserien Egoland.

Divus blev jordfæstet efter alle (tegne)kunstens regler. Men det er jo ikke et ukendt fænomen i dén branche, at guder genopstår. Og i 2013 bliver der i sandhed STOR OPSTANDELSE på Aarhus Sommeropera, når Divus Madsen rejser sig fra de døde til nyt liv - som operafigur.

EGOLAND sættes i musik af komponisten John Frandsen, som også stod bag Aarhus Sommeroperas ambitiøse operatrilogi "Tugt og Utugt i Mellemtiden". Ivar Gjørup skriver teksten og står for den visuelle realisering af idéerne.

Medvirkende: Jørn Pedersen, Helene Gjerris, Liv Oddveig Midtmageli, Trine Bastrup Møller, Jens Krogsgaard, Ida Stegmark, Morten Grove Frandsen, David Polmer
 

I KØBENHAVN HAR JEG HJEMME 12. august - 22. september 2013

Kunst på gadeplan

Udvalgte scenekunstnere flytter ind i hver deres campingvogn i de forskellige københavnske bydele. Herfra indbydes områdets beboere til en uformel snak om livet, dagligdagen og nærmiljøet i vores allesammens København. Håbet er at campingvognenes hjemlige rammer vil være med til at give hemmeligheder og tanker frit løb.

Fortællingerne omdannes efterfølgende til scenekunst og præsenteres lokalt. Det være sig i form af en revy på den lokale bodega, en danseforestilling på biblioteket, en audiowalk i bydelens hemmelige gårde eller noget helt andet. Hvad synes du?

Hold øje med os på www.kobenhavnsmusikteater.dk og facebook.

Grafik: Marcelo Lerer

MØRKEBARNET - COPENHAGEN OPERA FESTIVAL 2013 31. juli - 2. august 2013

Spilletider: ons-fre kl.16
Billetter: 85 kr

Copenhagen Opera Festival 2013 er en hyldest til operaen som kunstart. Og naturligvis er Københavns Musikteater også en del af festlighederne.

Her præsenterer operafestivalen den poetiske børnegyser Mørkebarnet, der er skabt af Musikteatret SAUM og baseret på Cecilie Eksens bog af samme navn. For både børn (6-9 år) og deres voksne handler forestillingen om at indse og acceptere, at vi, små som store, er sammensat af både lyse og mørke sider.

Forestillingens musik er komponeret af Peter Bruun og er en raffineret blanding af Kurt Weill og rytmisk opera af den skæbnesvangre slags. Jesper B. Karlsen har dramatiseret historien.

MEDVIRKENDE: Ingeborg Fangel Mo (sangerinde), Maria Mondrup (skuespiller), Frode Andersen (musiker)

OPERAEN OM RØDHÆTTE - COPENHAGEN OPERA FESTIVAL 2013 29.-30. juli 2013

Mandag d.29. juli kl.16 
Tirsdag d.30. juli kl. 16
Billetter: 85 kr

Copenhagen Opera Festival 2013 er en hyldest til operaen som kunstart. Og naturligvis er Københavns Musikteater også en del af festlighederne.

På Københavns Musikteater præsenteres børneforestillingen Operaen om Rødhætte af Egnsteatret Undergrunden. Det er en dukkeforestilling, der lærer både de 4-9-årige og deres forældre noget om livet. Historien om Rødhætte og ulven har fået et twist, så ulven nu frygter potentiel smittefare ved at sætte sine skarpe tænder i bedstemor, der til gengæld efter et rygestop er mere ”bedstemor med slaw’ i”, end vi er vant til.

Musikken er indspillet på forhånd af Prags Filharmoniske Orkester, og byder på uhøjtidelig blanding af greatest hits-momenter fra operaer som Carmen, Nibelungens Ring og Tryllefløjten.

Det er miniopera af største format.

Medvirkende: Egnsteatret Undergrunden ved Kaja Pihl og Niels Pihl

LONELY HOUSE - CAROLINE HENDERSON, UDSOLGT 11. juli 2013

Eksklusiv intimkoncert

Caroline Henderson er igen anmeldernes darling efter, at hun den 25. marts udgav albummet “Lonely House”. Her fortolker hun sange af den store tyske komponist Kurt Weill. Til anmeldernes udelte begejstring.

Både Politiken og Berlingske og Gaffa var enige om at give “Lonely House” 5 stjerner, og Gaffa skrev blandt andet: “Henderson udstråler endnu engang, at hun er et naturtalent som jazzvokalist, at hun har en særegen ’instrumental’ tyngde, og at hun på troværdig vis kan gøre sig til ét med sit materiale.”

Caroline Hendersons album “Lonely House” er bygget op om en række personer, der bor i Lonely House. Dermed er scenen sat til en optræden, der bevæger sig i grænselandet mellem koncert og kabaret. Det område vil Caroline Henderson udforske sammen med sit publikum under intime rammer på Københavns Musikteater.

Medvirkende: Caroline Henderson (vokal), Nikolaj Hess (flygel), Jakob Høyer (trommer), Daniel Franck (bas), Boi Holm (guitar m.m.) og Frederik Henrik Møller (keyboard og beats).

http://www.carolinehenderson.dk/

AENEADERNE 8.-23. marts 2013

- Lykken står skrevet i Times New Roman

En forestilling om sex, løgn og sociale medier.

Aeneas er det søgende menneske, der instinktivt søger viden, kærlighed og forståelse for hvordan han skal begribe verden. På et socialt medie finder han Dido. Men er hun ægte? Aeneas får hjælp af Juno. der hacker sig vej ind i Didos liv. Snart kan vi kigge ind ad Didos soveværelsesvindue på Google street view. Vi ved, at hun efter arbejde løber 10 kilometer med mobilen på overarmen logget ind på Endomondo. Fra chatten ved vi, hun er single og knepper sig udenom sorgen fra et tabt barn. Spørgsmålet er: Hvad kan vi vide om Dido? Svaret er: Alt. Og snart er hun klar til at dyrke kærligheden igen, finde helten bag den pulserende cursor og det pixelerede billede.

Internettets ubegrænsede adgang får os til at åbne op for intimiteten, som vi ikke kender omfanget og konsekvenserne af. Aeneaderne er en forstilling, der giver et øjebliksbillede af vores digitale verden, hvor alle oplysninger er tilgængelige og hvor smilierne blinker, med hjerter som øjne. Men kan vi transformere digitale følelser og et helt liv levet på nettet til den virkelige verden – hvad det så end er?

Med: Benjamin Kitter, Joen Højerslev og Tilde Maja Frederiksen
Instruktør: Line Paulsen
Dramatiker: Line Mørkeby
 

Følg produktionsbloggen her: http://aeneaderne.tumblr.com/