til forsiden
HUSETS TEATER · Halmtorvet 9  · 1700 Kbh. V  · Billet tlf. 33 25 13 76 · BILLETTEN 70 20 20 96 · www.husetsteater.dk
GUD TALER UD 23. april - 3. maj 2014
Danmarksturné og ekstraforestillinger

 ”En af årets største teateroplevelser” (Kultunaut). ”Hyleskægt” (Politiken). ”Skarpt” (Information). ”Fremragende” (Anmelderiet). ”Underholdende” (Frederiksborg Amts Avis).

Sådan skrev pressen efter urpremieren på GUD TALER UD i 2012, og lige nu er den roste musikalske monolog på turné landet rundt (se hvor og hvornår på www.turneteater.dk). I april får København og omegn desuden chancen igen, når Gud er tilbage på Husets Teater - KUN 10 GANGE!

"Gud taler ud" er skrevet af forfatteren, Jens Blendstrup, og er en af de senere års mest roste og læste danske romaner. Gennem fragmenterede erindringsscener maler bogen et vanvittigt og vemodigt portræt af forfatterens egen far, der konsekvent omtales som Gud. Med stor humor fortæller bogen historien om Gud, fra han slår sig ned på Blåmunkevej i Risskov med sin svenske kone, hunden Schenko og sine tre sønner, til Gud dør af kræft 25 år senere. Og det er her teaterforestillingen begynder på en sjappet tirsdag, hvor sønnerne er samlet i en kælder på Amager for at mindes Gud. Herfra fortæller den yngste søn bagud i et fabulerende scenisk og musikalsk univers, der genskaber barndomshjemmets kaos med alt, hvad det måtte indebære af komiske, absurde og tragiske situationer med Gud som far, patriark og menneske på godt og ondt.

På scenen Mads Wille og Bebe Risenfors
Manuskript og iscenesættelse Simon K. Boberg
Scenografi Edward Lloyd Pierce

MANDEN UDEN HOVED 10.-31. maj 2014

En rapport fra en rejse ind i mørket

En mand rejser gennem Mexico. Rejsen bliver en ubarmhjertig konfrontation med elendigheden, men også et møde med hans egen fascination af al den grusomhed og meningsløshed, han møder på sin vej. Mens alting falder fra hinanden, hvirvles han langsomt ind i et endeløst fald på vej mod intetheden. Er det sådan den halshuggedes sidste øjeblik føles?

MANDEN UDEN HOVED tager udgangspunkt i den mexicanske journalist og forfatter, Sergio Gonzales Rodriguez’, bog El Hombre Sin Cabeza, og er skabt af holdet bag succesforestillingen GUD TALER UD.

På scenen: Mads Wille
Manuskript og instruktion: Simon K. Boberg
Scenografi: Edward Lloyd Pierce

 

Tidligere forestillinger
HUN HAN HØN 20. marts - 9. april 2014

Teater Rio Rose præsenterer

En frodig og modig forestilling om køn

Gæstespil

Mød Teater Rio Rose i et teaterrum fyldt med østrogen, testosteron og forårsfornemmelser. Lad dig føre med i en strøm af billeder og stemninger om køn. Om det skægge, det skrøbelige og dét, der ikke er cool i forhold til køn. Om kønnet som gave og kønnet som byrde. Om køn i det politiske rum og i den øvrige virkelighed. Om ét køn, to køn, intet køn og alle køn.


På scenen Hassan Preisler, Anette Katzmann, Sandra Yi Sencindiver og Gerard Carey Bidstrup
Idé og instruktion Tove Bornhøft
Manuskript og tilblivelse Holdet

SNE 1. februar - 1. marts 2014

En politisk kærlighedshistorie baseret på nobelprisvinder Orhan Pamuks roman

En kold, snefuld vinternat vender den håbefulde digter og journalist, Ka, hjem til sin fødeby, Karsberg. Det er kommet ham for øre, at hans ungdomskæreste, Silke, er blevet skilt, og han håber nu på et nyt liv med den kvinde, han stadig elsker. Imidlertid er byen præget af en eksplosiv konflikt mellem ikke-troende spidsborgere og en voksende gruppe indbyggere, der er konverteret til Islam. Begivenhederne spidser til, og Kas hjemkomst tager en uventet og meget dramatisk drejning.

SNE er en overrumplende dramatisering af den tyrkiske nobelprisvinder Orhan Pamuks berømte roman, og stykket er oprindelig skabt på det tysk-tyrkiske teater Ballhaus am Naunynstrasse i hjertet af Kreuzberg i Berlin.

På scenen Anders Mossling, Claes Bang, Morten Burian, Camilla Gjelstrup, Marie-Lydie Nokouda
Manuskript Hakan Savas Mican og Oliver Kontny
Instruktion Alexa Ther
Scenografi Camilla Bjørnvad

 

VARMESTUEN 23. november - 20. december 2013

Bro, Trolin, Ellekilde og Grue præsenterer

En lettere forhutlet romantisk juleforestilling

Gæstespil

På en restaurant et sted i en havn i Danmark bliver gamle fiskere og andre eksistenser ved med at komme, selvom den sidste båd for længst har forladt havnen. Her udspiller der sig store dramaer i det små. Her bevæger tiden sig i et andet tempo end udenfor i den hektiske verden.

Men hvad sker der, da Connie en dag falder om på gulvet, og hvem er den unge pige, der har forvildet sig ind fra kulden? Hvor er Svens 10.000 kroner forsvundet hen, og vil det nogensinde lykkes Frank at få Pia tilbage, nu da hans stemme er forsvundet? Hvem vinder en levende and? Og hvor går vi alle sammen hen, hvis Varmestuen en dag skulle lukke?

På scenen Christine Exner, Margrethe Koytu, Lykke Sand Michelsen, Andreas Berg Nielsen, Lars Topp Thomsen, Kristian Holm Joensen, Hans Henrik Clemensen

Manuskript Anna Bro

Instruktion Moqi Simon Trolin

Scenografi Ida Marie Ellekilde

 

UDSØGT SMERTE 24. august - 28. september 2013

Holland House og Husets Teater præsenterer

Jo større kærestesorg, jo større kunst” – Sophie Calle

Dén dag hun skal gense sin elskede efter tre måneders adskillelse, modtager hun i sidste øjeblik hans afbud. Han har mødt en anden. Han gør bruddet nemt, han afslutter det pr. telefon – knap tre minutters samtale mellem et hjem i Paris og værelse 261 på Hotel Imperial i New Delhi.

UDSØGT SMERTE er en dramatisering af den internationalt anerkendte franske kunstner, Sophie Calles værk, Douleur exquise, hvor hun ihærdigt bearbejder sin egen store kærlighedssorg.

På scenen Ellen Hillingsø, Solbjørg Højfeldt og Steen Stig Lommer
Manuskript Bearbejdning af Sophie Calles Douleur exquise ved Karen-Maria Bille og Jacob F. Schokking
Instruktion og scenografi Jacob F. Schokking
Komponist Thomas Strønen