til forsiden
BÅDTEATRET  · Nyhavn 16Z  · 1051 København K  · BILLETnet 70 15 65 65 el. Teaterbilletter 70 20 20 96 · www.baadteatret.dk
TESTAMENTET 5.-28. juni 2014

– En guddommelig og grufuld dukketeatergyser for voksne

Genesis i Det Gamle Testamente indeholder voldsomme menneskelige skæbnefortællinger og al det drama, gys og eventyr, underholdningsindustrien hungrer efter: Voldtægter, mord, forbandelse, hævn, hungersnød, undertrykkelse, flugt, død og ødelæggelse, kærlighed og tilgivelse…

Reumertvindende instruktør Rolf Heim sætter nutidigt lys på de stærke og foruroligende beretninger, der udgør vores fælles arv. Vores fælles testamente. Kristen, jøde eller muslim. Troende eller ej.

Sammen med dukkemager Rolf Søborg Hansen fortsætter Heim eksperimenterne i dukketeaterlaboratoriet, hvor trolddom og illusion får selv det umulige til at ske.

»TESTAMENTET« er en billedrig iscenesættelse af klassikeren over alle om at være menneske med drifter, længsler og indre kampe.

På scenen: Laura Müller, Karen Monrad og Rolf Søborg Hansen. m.fl.
Producent: BÅDTEATRET
 

Tidligere forestillinger
WITT 6.-22. marts 2014

Vittigt. Brutalt. Bevægende.

Danmarkspremiere.

Hvordan skal vi leve vores liv med bevidstheden om vores egen dødelighed? Og hvad er i sidste ende vigtigst: vores forhold til andre eller vores materielle liv og arbejdspræstationer? Hvad vejer tungest på vægtskålen, når vi ved, at vores dage er talte?

Margaret Edsons Pulitzer-prisvindende stykke behandler disse emner stærkt og usentimentalt. WIT er en morsom, skarp og oplysende forestilling om menneskelige relationer, værdighed, tilgivelse og medfølelse set i lyset af en kvindes nært forestående død.

Leveret af holdet bag bl.a. Vita & Virginia, Desdemona og The City

På scenen: Sue Hansen-Styles, Andrew Jeffers, Malte Joe Frid-Nielsen m.fl.
Producent: Why Not Theatre
 

DE TUSIND TRANER 18.-28. februar 2014

– en autentisk historie for de 9 -13-årige

Pigen Sadako er kun er et par år gammel, da amerikanerne smider atombomben over Hiroshima d. 6. august 1945.

Ti år efter bliver Sadako og mange andre børn i Hiroshima syge af bombens stråler.

Sadakos skæbne fører os gennem en rørende og barsk historie fra den virkelige verden, hvor håbet bliver hendes stærkeste følgesvend.

På scenen: Britta Thøgersen Toft & Line Skytte
Instruktør: Steen Haakon Hansen
Komponist: Thomas Hass Christensen

FRØKEN MÆRKVÆRDIG OG KARRIEREN 30. januar - 8. februar 2014

Anarkistisk og poetisk musikperformance for unge om at kæmpe med egne og andres forventninger

Man skal være en af de ti bedste ellers er man ingen”. Frøken Mærkværdig kæmper med akut præstationsangst og mindreværd i sit liv som ungt fremadstræbende storbymenneske med kæreste og kreativ karriere. I kampen mod sit indre mørkemonster giver hun op og begraver de storslåede forventninger til sig selv. Nu er hun ingen, men hun ER alligevel…

Børn og unge kæmper i stigende tal med høje forventninger, stress og depressioner. Kan Frøken Mærkværdigs opgør med de storslåede forventninger være med til at vise en vej ud af præstationsræset, hvor glæden ved at være, kan være et mål i sig selv?

Frit efter Joanna Rubin Drangers kult-billedroman af samme navn.

På scenen: Tea Rønne & Pernille Nedergaard Haugesen
Producent: Teater Dyrelab
 

KØD OG BLOD 28. oktober - 9. november 2013

GRAENSE-LOES iscenesætter kød og blod, fedt, flæsk og appelsinhud i en dokumentarisk dukketeater-performance med fokus på kroppen som identitetsskabende objekt.

KØD OG BLOD er en rå og grotesk fortælling om menneskets mulighed for at være sin egen ”skaber”. Forestillingen er dokumentariske og iscenesatte billeder på de kropsidealer vi efterstræber og de fysiske manipulationer vi underkaster os for at opnå tidens fysisk forankrede ideal.

Forestillingen præsenterer og diskuterer metoder til at kontrollere, forme, tilpasse og tilføre kroppen nye proportioner.

KØD OG BLOD omhandler de vanskelige aspekter ved den indre kamp mod den ydre krop, følelsen af ikke at være værd at opleve for andre og opretholdelsen af selvværdet som vanskeligt fænomen.

På Scenen: Stina Kajaso og Kenneth Homstad

Aldersgruppe: 13 år og op